Reis Rifat ef. Fejzić boravio na iftaru u Istanbulu

Istanbul
Istanbul

Istanbul – Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić boravio je u Istanbulu na iftaru kojeg je priredio poznati turski džemat Sulejmandžije. U ogromnom i impozantnom zdanju pomenutog džemata organizovan je iftar za preko 1.000 zvanica. Među zvanicama su bili i prestavnici Islamskih zajednica iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Hrvatske, Makedonije te Crne Gore koju je predstavljao reis Fejzić.

Domaćin iftara je bio lider ovog džemata gospodin Ahmet Arif Denizoglun. Reis Fejzić je  u neposrednom razgovoru sa gospodinom Denizoglunom razgovarao o unapređenju saradnje Islamske zajednice u Crnoj Gori sa pomenutim džematom uz obostrano zadovoljstvo.

“Turska je zemlja sa kojom mi u svakom pogledu imamo dobru saradnju tako da nema nikakve prepreke da sa vama ne inteziviramo već postojeće plodonosne oblike saradnje u dobru,” kazao je reis Fejzić. Gospodin Denizoglun se zahvalio reisu Fejziću na otvorenosti i prijateljstvu koju je dokazao kad je Turska u pitanju i najavio veće aktivnosti sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori.