Reis Fejzić sa saradnicima u službenoj posjeti Boki Kotorskoj

Reis Fejzić sa saradnicima i Dejanom Mandićem
Reis Fejzić sa saradnicima i Dejanom Mandićem

Herceg Novi/Tivat/Boka Kotorska – Reis Rifat ef. Fejzić je sa saradnicima Fuadom  ef. Čekićem, Ismailom ef. Dacićem i Sadmirom ef. Hadžijićem danas boravio u jednodnevnoj službenoj posjeti muslimanima Boke Kotorske, i zvaničnim državnim institucijama ovog područja.

Reis Fejzić je najprije, u društvu glavnog imama za Boku Kotorsku i Budvu Adema ef. Emrovića i imama za Herceg-Novi Meha ef. Martinovića posjetio Opštinu Herceg Novi, gdje je razgovarao sa predsjednikom Opštine Dejanom Mandićem i njegovim saradnicima.

Reis Fejzić sa džematom Boke Kotorske
Reis Fejzić sa džematom Boke Kotorske

Reis Fejzić je domaćinima iskazao zahvalnost na skromnoj pomoći koju je Opština izdvojila za Islamsku zajednicu naglasivši da je ona prisutna u Boki Kotorskoj već nekoliko godina. On je naglasio da će u buduće Islamska zajednica na ovom području biti i fizički prisutnija, rekavši: “Već nekoliko mjeseci imamo imama koji u Herceg Novom klanja džumu namaz i održava vjersku pouku. U tom pravcu imamo potrebu da Vas sa time upoznamo i zatražimo od Vas da nam dodjelite lokaciju za izgradnju mesdžida, odnosno kuće u kojoj će se obavljati vjerski obredi za potrebe vjernika u Herceg Novom.”

Predsjednik Mandić se zahvalio na posjeti, i istakao da, obzirom da se radi o službenoj posjeti i prvom sastanku ove vrste, ozbiljno će razmotriti zahtjev Islamske zajednice.

Reis Fejzić prilikom otkrivanja platna sa putokaza za mesdžid u Tivtu
Reis Fejzić prilikom otkrivanja platna sa putokaza za mesdžid u Tivtu

Nakon sastanka u Opštini Herceg Novi, delegacija se sastala sa predstavnicima džematskog odbora u Herceg Novom, gdje je bilo riječi o daljim aktivnostima. Nakon posjete Herceg Novom, delegacija se uputila ka Tivtu, gdje se sastala sa predstavnicima džematskog odbora iz ovog grada.

Nakon kratke pauze i obavljenog namaza, reis Fejzić je otkrio platno sa putokaza za mesdžid na glavnom regionalnom putu ka Tivtu.

 

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.