Reis Rifat ef. Fejzić sa saradnicima u posjeti atašeu za vjerska pitanja KSA u Sarajevu

1Sarajevo – Prilikom posjete BiH, delegacija Islamske zajednice u Crnoj Gori na čelu sa reisom Rifatom ef. Fejzićem posjetila je Ataše za vjerska pitanja pri ambasadi Kraljevine Saudijske Arabije u Sarajevu. Reisa sa delegacijom primio je ataše njegova ekselencija šejh Abdulmedžid bin Gajs al-Gajs. Reis Fejzić je naglasio da je ovo posjeta zahvalnosti na uspješno realizovanim prijektima, koje je u proteklom periodu Islamska zajednica u Crnoj Gori realizovala posredstvom atašea. Reis Fejzić je iskoristio priliku da šejhu Gaisu iskaže zahvalnost na projektu „Kraljevi gosti“ posredstvom kojeg su hadžije iz Crne Gore ove godine obavile hadž. „Ljudi koji obave hadž i na ovaj način se upoznaju sa vjerom i kulturom Kraljevine, stiču pravu sliku, različitu od one koju stiču posredstvom pojedinaca i medija, naglasio je reis. Posebnu zahvalnost reis Fejzić je uputio atašeu na organizovanju zvanične posjete delegacije Islamske zajednice Ministarstvu vakufa KSA, koja je uspješno realizovana u proteklom periodu. e. Šejh Gais je predložio da naredni korak bude poziv delegaciji Ministarstva vakufa KSA da posjete Islamsku zajednicu u Crnoj Gori.2

Na sastanku je bilo riječi o predstojećim mogućnostima pospješivanja odnosa i saradnje, kroz konkretne projekte kao što su omogućavanje obreda ‘umre za muslimane iz Crne Gore, učešće na takmičenjima učenja Kur'ana, pomoć medresi, program slanja studenata posredstvom Islamske zajednice na teološke i svjetovne studije, i slično.

Šejh Gais je gostima zahvalio na posjeti, izrazivši zadovoljstvo spremnošću na saradnju. Reis Fejzić je zamolio šejha Gaisa, da ovu posjetu pored zahvalnosti na učinjenom shvati i kao otvoren poziv da bilo kada posjeti Islamsku zajednicu u Crnoj Gori. Ovom prilikom, reis je domaćinu uručio zahvalnice Mešihata Islamske zajednice ministrima vakufa, hadža, ambasadoru KSA u Sarajevu, šejhu Gaisu i drugim bitnim instancama čijim zaslugama su ostvareni pomenuti projekti.

3

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.