Reis Rifat ef. Fejzić posjetio islamski centar u izgradnji u Baru

Reis Fejzić u posjeti islamskom centru u Baru
Reis Fejzić u posjeti islamskom centru u Baru

Bar – Dana, 19.11.2013. godine  reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić, u društvu direktora medrese “Mehmed Fatih”  Rahman ef. Kačara obišao je finalne radove na  kompleksu islamskog  centra u Baru. Njih je dočekao predsjednik Sabora I glavni imam u Baru Muidin ef. Milaimi koji je informisao goste o napretku radova na ovom monumentalnom zdanju, jedinstvenom po gabaritima, budućoj funkcionalnosti i ljepoti na čitavoj obali Jadrana.

Izgradnja objekta je započela 2002. godine sredstvima lokalnog stanovništva i dijasporom koji su uložili oko milion eura u ovaj objekat.
U momentu posustajanja, a kroz intenzivne napore reisa Fejzića, u pomoć je pritekla turska vladina agencija TIKA koja je izdvojila preko milion ipo eura da objekat privede dovrši i privede namjeni. Dinamika radova ukazuje na to da se radovi finalizuju i u dogledno vrijeme je za očekivati da će se objekat i zvanično otvoriti i pustiti u rad. Ovo je do sada najveća džamija sa pratećim objektima u Crnoj Gori i jedna od najvećih u regionu.
2 3 4 5 6 7 8

1 komentar na “Reis Rifat ef. Fejzić posjetio islamski centar u izgradnji u Baru”

  1. lijepa je,nema sto.
    Samo, kad budete radili dzamoju u Bijelo Polje,obavezno je napravite u neku vukojebinu, recimo Lipnicu, nemojte niposto u centar, da se ne vidi sa setalista, ne daj boze.
    I ovaj objekat u Staru varos, maknite odatle, moze vas mrko pogledat ovaj cetnik narkomnan iz komsiluka.

    Komentariši

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.