Reis Rifat ef. Fejzić na svečanosti “Kutlu Doğum Haftası” u Istanbulu

Reis Rifat ef. Fejzić u Istanbulu
Reis Rifat ef. Fejzić u Istanbulu

Istanbul – Obzirom da se godišnja doba u julijanskom kalendaru ne mijenjaju, u brojnim mjestima se rodjenje Poslanika, s.a.v.s., simbolično obilježava u aprilu, u proljećnom periodu kada je svijet počastvovan rodjenjem najodabranijeg čovjeka. Najprepoznatljivija zemlja u pogledu obilježavanja ovog rodjenja je svakako Turska.

I ove godine nije izostala nesvakidašnja impozantna svečanost u to ime. U brojnim gradovima, muftijstvima, opštinama, upriličeni su programi obilježavanja rodjenja Muhammeda, s.a.v.s., na stadionima, sportskim dvoranama, kulturnim centrima, džamijama…

Dana 14. aprila 2011. godine, na poziv turskog kolege, reisa dr. Mehmet Gormeza, reis Rifat ef. Fejzić je pristovao jednom takvom skupu, koji je održan u olimpijskoj dvorani Atakoy u Istanbulu. Pored vrhunskih učača Kur’ana, ilahija, mevludskih izvedbi, skupu su se obratili brojni ugledni govornici, prije svih reis Mehmet Gormez, zatim lider vodeće opozicione republikansko-narodne partije Kemal Kilicdaroglu i na kraju erupcija odusevljenja je nastupila kad se pojavio premijer Redžep Tajip Erdogan.

Turski reis dr. Gormez je ovu godinu proglasio godinom rahmeta – milosti, jer je naš miljenik Muhammed, s.a.v.s., došao kao milost svim svjetovima. Prisustvo na ovako impozantnom skupu je nemjeriva počast reisu Fejziću, koji je u pratnji zamjenika direktora Medrese “Mehmed Fatih” u Podgorici Rahman ef. Kačara i glavnog imama odbora IZ-e Rožaje, Ernada ef. Ramoviča prisustvovao ovoj svečanosti.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.