REIS RAZGOVARAO SA BRITANSKOM AMBASADORKOM U CRNOJ GORI

Reis Islamske zajednice Rifat Fejzić razgovarao je sabritanskom ambasadorkom Nj.E. Karen Medoks o aktuelnim dešavanjima i izazovima sa kojima se suočava Islamska zajednica i njeni vjernici.

”Poruke mržnje ne smiju postati pojava u društvu, a pripadnici manjinskih naroda upošljeni u državnoj administraciji ne bi smjeli biti predmet otpuštanja ili mobinga”, kazao je Reis. Izrazio je očekivanje većeg angažmana nevladinog sektora po pitanju zaštite ljudskih i manjinskih prava.

Ambasadorka Medoks se saglasila o neophodnosti poštovanja ljudskih i manjinskih prava i principomsrazmjerne nacionalne zastupljenosti u državniminstitucijama. 

„U državama i društvu koje stremi zapadnim vrijednostima nema mjesta za poruke mržnje“, kazala je ona. Osudila je grafite mržnje na džamiji u Nikšiću,pružajući punu podršku Islamskoj zajednici i njenim vjernicima.

Reis se na kraju zahvalio ambasadorki na posjeti i zaželio joj uspješnu diplomatsku misiju u Crnoj Gori. Pozvao ju je da nakon pandemijske krize posjeti medresu i održi predavanje učenicima, što je ambasadorka sa zadovoljstvom prihvatila.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.