Reis IZ u CG Rifat Fejzić uputio je hatarnamu povodom ubistva 13 turskih državljana koje su počinili teroristi PKK-a

Reis Fejzić je na Twitteru objavio da je uputio haternamu (saučešće) predsjedniku Uprave za vjerske poslove Turske Aliju Erbasu i Ambasadi Republike Turske u Podgorici, nakon što je teroristička organizacija PKK svirepo ubila 13 nevinih turskih državljana.

“Sa dubokom tugom sam saznao da je teroristička organizacija PKK usmrtila 13 šehida u regiji Gara. U svoje lično ime i u ime muslimana Crne Gore neka je rahmet dušama šehida koji su pali u ovom podlom terorističkom napadu, a njihovim porodicama strpljenje. Duboko osjećamo bol ovog gnusnog napada te Allahu dž.š., upućujemo dovu da se ovakvi bolni događaji više nikada ne ponove i da narod živi u miru i sigurnosti“, kazao je Fejzić u pismu saučešća.

Snage sigurnosti Turske pronašle su tijela najmanje 13 civila koje su krvnički ubili pripadnici terorističke organizacije PKK-a. Tijela su pronađena u jednoj od pećina koje su koristili teroristi PKK-a, u regiji Gara, na sjeveru Iraka, potvrdio je u nedjelju ministar odbrane Turske Hulusi Akar.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.