Reis Islamske zajednice Rifat ef. Fejzić sa saradnicima na dženazi u Srebrenici

SONY DSCSrebrenica – BiH – U memorijalnom centru u Potočarima, ove godine otkriveno je 409 tabuta sa posmrtnim ostacima žrtava genocida u Srebrenici. Među žrtvama, otkriveni su i posmrtni ostaci bezimene bebe. Ovogodišnju ceremoniju pratile su mnoge inostrane televizijske kuće i izvještači.

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine i recitala “Srebrenica” Abdulaha Sidrana, u 11 sati u Memorijalnom centru Potočari, preko puta sakralnog dijela, uslijedila su obraćanja Ćamila Durakovića, načelnika Opštine Srebrenica, Patricka Moona, ambasadora SAD-a u BiH, Abdullaha Humda H. Al-Harbeyja, predsjednika grupe prijateljstva za saradnju s Parlamentarnom skupštinom BiH,  Valentina Inzka, visokog predstavnika u BiH, Nilsa Muižnieksa, komesara za ljudska prava Vijeća Evrope,  Ömera Çelika, ministra za kulturu i turizam u Vladi Republike Turske, Denisa Bećirovića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

SONY DSCDelegaciju Islamske zajednice u Crnoj Gori, na ceremoniji obilježavanja 18-te godišnjice genocida u Srebrenici sačinjavali su pored reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata ef. Fejzića: generalni sekretar Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori Fuad ef. Cekić,  direktor medrese „Mehmed Fatih“ u Podgorici Rahman ef. Kačar i prof. Sadmir Hadžijić.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.