Reis Fejzić u višednevnoj posjeti Švajcarskoj

Reis Rifat ef. Fejzić na skupu u Wattwilu
Reis Rifat ef. Fejzić na skupu u Wattwilu

Švajcarska/Watwill – Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić boravio je u višednevnoj posjeti iseljenicima sa područja Crne Gore u Švajcarskoj. Posjeta je otpočeta hutbom u džematu Wattwil gdje je u prepunom mesdžidu divno uredjenog mini islamskog centra, reis Fejzić održao hutbu. On se hutbom osvrnuo na značenja dobročinstva i prvrženost ljudi posebno onih koji žive daleko od svog vatana, o uzajamnom pomaganju i oslanjanju jednih na druge.

Reis je svakodnevno primao sunarodnike koji žive u Švajcarskoj, a koji su iz različitih krajeva ove zemlje dolazili da bi se sastali sa njim. Oni su se posebno interesovali o prošlom popisu i razlogu zbog kojeg dijaspora nije obuhvaćena popisom, smatrajući da su tim činom zaboravljeni.

U sklopu posjete reis Fejzić je prisustvovao i vjersko-kulturnom programu u gradskoj sali u Wattwilu pred oko 300 ljudi. „Drago mi je da sam sa vama i da mogu da vam se obratim. Čuvajte svoj identitet, čuvajte vašu djecu, a to ćete postići ovakvim okupljanjima i dolascima u džamiju. Vaša djeca su vaš zalog za bezbrižnu budućnost, ali samo kao dobri vjernici. Ni ashabi sa bedra koji nisu imali halaluka od svojih roditelja nisu mogli preseliti kao vjernici. Ako želite poslušnu djecu, povjerite ih mektebu i džamiji,” podsticao je prisutne reis Fejzić.

Na skupu je o razvoju matične institucije, Islamske zajednice u Crnoj Gori, govorio i sekretar Mešihata Bajro ef. Agović, koji je zajedno sa reisom boravio u ovoj višednevnoj posjeti Švajcarskoj.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.