REIS FEJZIĆ U POSJETI MEDŽLISU OSTROS

Reis Rifat ef. Fejzić je devetnaesti dan ramazana boravio u Ostrosu. U pratnji reisa su bili službenik Mešihata Behlul Kanaqi, direktor ZEKAT fondacije prof. Sadmir Hadzijić i član Sabora Emir Dacić.

Delegaciju Islamske zajednice su dočekali predsjednik medžlisa Salih Dodić i glavni imam Irfan ef. Kaca.

Nakon obilaska prostorija i nove zgrade Islamske zajednice koja je još uvijek u izgradnji, domaćini su predstavili reisu planove ovog Medžlisa za naredni period.

Ovu posjetu domaćin i musafiri su krunisali zajedničkim iftarom na kojem su prisustvovali i ostali imami sa ovog područja. Pored njih, zajednickom iftaru su prisustvovali i ambasador Republike Turske Mehmed Nijazi Tanilir sa svojom suprugom i ateše za vjerska pitanja pri ambasadi Turske Teufik Yucesoy.

Na iftaru se obratio glavni imam Medžlisa Ostros Irfan ef. Kaca, koji se zahvalio reisu Fejziću i ambasadoru Turske na zijaretu i prepustio riječ reisu. Reis se zahvalio na pozivu da bude na iftaru sa braćom iz Ostrosa i pohvalio sve napore i rad Medžlisa i istakao zadovoljstvo što među imamima Ostrosa ima i tri svršenika naše Medrese, što je dokaz da je naša Medresa počela da daje svoje plodove. Reis Fejzić se posebno zahvalio ambasadoru Turske što je počastio sve prisutne svojim prisustvom iftaru.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.