Reis Fejzić se susreo sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem

Podgorica – 14.02.2017. Danas se u medresi Mehmed Fatih u Podgorici reis IZ-e u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić susreo sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem. U jednočasovnom razgovoru tretirana su važna pitanja koja se tiču stanja u BiH i Crnoj Gori. Nakon sastanka reis Fejzić i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić su dali izjave sljedeće sadržine:

Zvizdic-Fejzic_003[1]“Raduje me ono što sam mogao da čujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zvizdića i od medija koji su prenijeli dijelove razgovora gospodina Zvizdića s najvišim crnogorskim državnicima, da između Crne Gore i BiH nema otvorenih pitanja i da se radi o veoma kvalitetnoj komšijskoj saradnji dviju zemalja. Uloga Islamske zajednice je u tome da mi uvijek pokušavamo biti most spajanja između države Crne Gore i državama gdje je većinsko muslimansko stanovništvo. Imao sam priliku da predsjedavajućeg Zvizdića upoznam sa stanjem u Islamskoj zajednici, kao i sa stanjem muslimana u Crnoj Gori. Želim da se u ime svih muslimana Crne Gore zahvalim na ovoj posjeti i da naglasim i da smo mi, kao Islamska zajednica u Crnoj Gori, oduvijek bili oslanjani na Islamsku zajednicu u BiH i imamo jako dobru saradnju”, kazao je reis Fejzić.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je, između ostalog, naglasio:
zvizdic-c-gora--anad-(3)“U sklopu posjete Crnoj Gori, koja je imala kao bazni cilj jačanje regionalne saradnje i iznalaženje modela i načina naše kompletne političke, društvene i ekonomske saradnje, imao sam potrebu da posjetim Islamsku zajednicu i njenog reisa. Također i da se vidim s mojim starim prijateljem hafizom Bugarijem, koji se nalazi na ‘privremenom’ radu u Crnoj Gori. Razgovor s uvaženim reisom se ticao situacije u Crnoj Gori, stanja, uloge i ambijenta u kojem žive Bošnjaci u Crnoj Gori. S posebnim aspektom koga treba podvući, a to je da su Bošnjaci u Crnoj Gori bili jedni od najvažnijih promotera nezavisnosti Crne Gore, kao i jedni od najvećih promotera evropskog i NATO puta, koji Crnoj Gori treba da obezbijedi mir, stabilnost, ekonomski prosperitet i članstvo unutar moderne porodice evropskih i NATO zemalja. To svakako treba cijeniti i iz moje posjete i iz kapaciteta koji Bošnjaci i predstavnici Bošnjačke stranke i drugih stranaka uživaju unutar Vlade, mislim da je to na ispravan način valorizirano”, kazao je Zvizdić.

image-0-02-05-eec98332d095f53673d14a3610e76b808f2fb4b4d04f13e8a26bdd3ebd4adb6b-V
Istakao je da je dobra saradnja između BiH i Crne Gore možda i najbolja u regionu:

“Riječ je o državi koja ima multikonfesionalni karakter, i to me posebno raduje, kao što me raduje jako dobra saradnja između BiH i Crne Gore, možda najbolja u regionu, čime smo pokazali da se može predvladati nasljeđe iz prošlosti i definirati put koji vodi ka prosperitetnoj budućnosti, koja je potrebna za građane i BiH i Crne Gore”, kazao je Zvizdić.

Susretom s reisom Fejzićem, koji je iskazao zahvalnost posjetom Denisa Zvizdića, predsjedavajući Vijeća ministara BiH završio je jednodnevnu posjetu Crnoj Gori.

Sastanku su prisustvovali i direktor Medrese Fuad Čekić, savjetnici i pomoćnici reisa Fejzića, Sulejman Bugari, Omer Kajoshaj, Rahman Kačar, Džemo Redžematović.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.