Reis Fejzić sa saradnicima u zvaničnoj posjeti Turskoj

Reis Fejzić i ministar Bozdag
Reis Fejzić i ministar Bozdag

Ankara 03.03.2014.- U okviru zvanične višednevne radne posjete Turskoj, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat ef. Fejzić sa saradnicima sastao se sa ministrom pravde u vladi Republike Turske Bekirom Bozdagom. Priroda ovog sastanka bi se mogla okarakterisati više kao prijateljska nego zvanična, obzirom na dosadašnje bliske odnose reisa Fejzića i ministra Bozdaga. Ovom prilikom reis Fejzić je ministru Bozdagu poželio uspjeh na novoj ministarskoj poziciji, izrazivši mu zahvalnost na dosadašnjoj nesebičnoj pomoći Islamskoj zajednici u Crnoj Gori.
Ministar Bozdag je zahvalio reisu Fejziću na lijepim željama, naglasivši da je Islamska zajednica u Crnoj Gori i njen uravnoteženi napredak optimističan primjer koji svojom pozitivnošću obavezuje na nastavak podrške.

 

Reis Fejzić sa generalnim direktorom Tike Serdarom Ćamom
Reis Fejzić sa generalnim direktorom Tike Serdarom Ćamom

Nakon ovog sastanka, uslijedila je posjeta generalnom direktoru Tike dr. Serdaru Ćamu. Reis Fejzić je direktoru Tike zahvalio na dosadašnjoj nesebičnoj pomoći i ulaganjima u projektima Islamske zajednice u Crnoj Gori. Na sastanku je bilo riječi o projektima čija realizacija predstoji u tekućoj godini. Direktor Ćam je potvrdio da će i u predstojećem periodu Tika biti na raspolaganju Islamskoj zajednici u Crnoj Gori.

 

Na sastanku sa prof.dr. Kudret Bulbulom
Na sastankusa prof. dr. Kudret Bulbulom

Potom je uslijedila posjeta Direkciji za tursku dijasporu i rodbinske narode. Reisa Fejzića sa saradnicima su primili generalni direktor prof. dr. Kudret Bulbul i njegov zamjenik Gursel Donmez. Između ostalog, direkcija se bavi programom stipendiranja stranih studenata u Turskoj. Na sastanku je bilo riječi programu prijema naših studenata, s posebnim osvrtom na svršenike medrese Mehmed Fatih u Podgorici. Reis Fejzić je direktoru uputio čestitke na skorom izboru na poziciju direktora.
Sastancima u pratnji reisa Fejzića prisustvovali su: predsjednik Sabora Islamske zajednice u Crnoj Gori Muidin ef. Milaimi, direktor medrese Rahman ef. Kačar, i rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Enis ef. Burdžović.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.