Reis Fejzić sa delegacijom u posjeti vladi Katara

imageDelegacija Islamske zajednice u Crnoj Gori koju predvodi reis Rifat ef. Fejzić u periodu od 03. do 06. novembra 2015. godine boravi na poziv Ministarstva vakufa države Katar u službenoj posjeti ovoj zalivskoj zemlji. Reisa Fejzića je primio ministar vakufa Gajs bin Mubarek el-Kuvari. U srdačnom razgovoru, reis Fejzić se ministru el-Kuvariju zahvalio na pozivu i srdačnom dočeku, te iskoristio priliku da ga upozna sa položajem i muslimana i Islamske zajednice u Crnoj Gori.
Sa druge strane, ministar el-Kuvari je izrazio dobrodošlicu delegaciji na čelu sa reisom Fejzićem, rekavši da cijeni brigu Islamske zajednice u Crnoj Gori o pripadnicima islama, te da je ova posjeta dobar osnov na temelju kojeg će Katar imati razumijevanja za potrebe muslimana u Crnoj Gori.
imageOsim posjete ministru, u nizu posjeta državnim institucijama delegacija je bila gost Generalnog direktorata za vakufska pitanja gdje ih je primio direktor šejh Halid es-Sani.
Osim toga, reis Fejzić sa saradnicima posjetio je i Zekat Fond, gdje je razgovarao sa direktorom fonda Džasim bin Muhammed el-Kubejsijem.
Tokom boravka u Kataru, delegacija je posjetila i kulturni centar Abdullah bin Zejd Al Mahmud za upoznavanje sa islamom, gdje ih je primio direktor Nasir al-Salaiti. Ovom prilikom bilo je riječi o saradnji na polju kulturnih i da'vetskih aktivnosti. Osim reisa Fejzića delegaciju su sačinjavali: direktor ureda za odnose sa inostranstvom Omer Kajoshaj, službenik istog ureda Ijad Almefalha i šef Vjerskoprosvjetne službe Enis Burdžović. image image image image image image image

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.