Reis Fejzić posjetio reisa Turske dr. Gormeza i generalnog direktora TIKE dr. Çama

Reis Fejzić sa Reisom Gormezom
Reis Fejzić sa Reisom Gormezom

Turska – Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić posjetio je reisa Islamske zajednice Turske prof. dr. Mehmeta Gormeza i generalnog direktora TIKE dr. Serdara Çama.
U prijateljskom razgovoru sa reisom Gormezom konstativana je bratska saradnja dvije Islamske zajednice.
Reis Fejzić se zahvalio Gormezu na ne maloj podršci koju pruža našoj Islamskoj zajednici. Poseban akcenat u razgovoru je stavljen na izdradnji centralne džamije u Bijelom Polju. Reis Gormez je obećao da će se lično uključiti i pratiti realizaciju izgradnje centralne džamije u Bijelom Polju a zaduženje da financijski podrži izgradnju džamije palo je na muftijatvo grada Konje, gdje je reis Fejzić dan prije bio gost novoimenovanog muftije dvomilionskog grada Konje.
Istog dana reisa Rifat ef. Fejzića primio je generalni direktor TIKE u Ankari dr. Serdar Çam. Reis Fejzić se zahvalio direktoru Çamu na svemu što je Tika uradila i radi za Islamsku zajednicu u Crnoj Gori te zatražio i realizaciju novih infrastrukturnih projekata Islamske zajednice.
Direktor Çam je izrazio zadovoljstvo da imaju mogućnost da pomognu te obećao da pomoć Turske neće izostati i u narednom periodu.

Reis Fejzić i generalni direktor Tike Çama
Reis Fejzić i generalni direktor Tike Çama

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.