Reis Fejzić: Muslimani da bojkotuju svečanu sjednicu SO Berane

beraneBerane – Islamska zajednica traži da se prispita odluka o dodjeli priznanja Opštine Berane Udruženju ratnih dobrovoljaca 1912-1918. godine, a od predsjednika države Filipa Vujanovića da ne prisustvuje svečanoj sjednici Skupštine tog grada 21. jula, kazao je reis Rifat Fejzić, prenosi Mina.

On je rekao da je najveća nagrada beranske opštine otišla u ruke Udruženju čiji su pripadnici u periodu od 1912. do 1918. godine ubijali stanovnike islamske vjeroispovijesti na sjeveru Crne Gore.

„Od 1912. do 1918. godine desili su se najstrašniji zločini nad muslimanskim stanovništvom na sjeveru Crne Gore. Preko hiljadu ludi u Plavu i Gusinju ubijeno je, a kompletan gusinjski kraj je pokršten“, rekao je Fejzić agenciji Mina.

On je naveo da je u tom peridou porušeno mnogo islamskih vjerskih objekata.

Fejzić je naveo da Islamska zajednica ne može ništa konkretno da uradi povodom dodjele nagrade, ali, kako je naveo, može da se oglasi.

„Pozivam muslimane da tog dana bojkotuju svečanu sjednicu Skupštine Opštine Berane i pozivam Vujanovića da ne dođe na sjednicu, jer bi njegov dolazak na neki način dao blagoslov nagradi“, poručio je on.

Prema riječima Fejzića, predstavnici vlasti u Beranama koji, kako je naveo, svoje političke partije nazivaju grđanskim, „donose odluku da ove ljude koji su moje pretke i prijatelje likvidirali samo zato što su muslimani, nagrađuje najvećim priznanjem Opštine“.

„Postavlja se pitanje što će muslimani uraditi, da li je njima mjesto u lokalnoj Demokratskoj partiji socijalista i Socijaldemokratskoj partiji i da li da tamo ostanu“, dodao je Fejzć.

On je, u ime Islamske zajednice, zatražio da se žiri ponovo sastane i razmotri dodjelu nagrade.

„Jer je od 1912. do 1918. godine najgori period za domicilne muslimane, ali i za cijelu Crnu Goru koja je tada izgubila nezavisnost“, ocijenio je Fejzić.

On je dodao da je žirijem koji je donio odluku o dodjeli nagrade predsjedavao Dragan Labudović, a da odluku da ona pripadne Udruženju ratnih dobrovoljaca 1912-1918. nije podržao nijedan član islamske vjeroispovijesti.

www.portalanalitika.me

www.bosnjaci.me

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.