Reis Fejzić i potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić u posjeti Azerbejdžanu

Prijem u sjedištu Islamske zajednice Azerbejdžana
Prijem u sjedištu Islamske zajednice Azerbejdžana

Baku – U sjedištu Islamske zajednice Azerbejdžana priređen je prijem za reisa Fejzića i potpredsjednika Mustafića , tokom kojeg je razgovarano o odnosima Islamskih zajednica Crne Gore i Azerbejdžana.

“Islamska zajednica Azerbejdžana i ovdašnji muslimani su vaša braća i prijatelji i uvijek ste dobrodošli.  Izražavamo spremnost za češće susrete i čvršcu saradnju, kojoj se iskreno nadamo”, kazao je poglavar Pašazade.

Reis Fejzić je upoznao domaćina sa stanjem muslimana u Crnoj Gori i položaju Islamske zajednice te predočio domaćinu  buduće projekte  Islamske zajednice u Crnoj Gori.

“Ovo je moja druga posjeta  Azerbejdžan i veoma me raduje progres koji je svakodnevno uočljiv , a koji prati progres i napredak Islamske zajednice, te me raduje da imamo takvog prijatelja”, rekao je reis Fejzić.

Reis Fejzić je pozvao Pašazadea da posjeti Islamsku zajednicu u Crnoj Gori.

Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić je kazao da odnosi Crne Gore i Azerbejdžana napreduju u političkom , privrednom i kulturnom planu.

“U kontekstu ukupne saradnje veoma je važan segment bliskosti dvije duhovne institucije naših Islamskih zajednica”, kazao je Mustafić.

Fejzić i Mustafić su učesnici i referenti Drugog svjetskog foruma međukulturnog dijaloga, kojeg organizuje vlada Azerbejdžana , a čiji je pokrovitelj predsjednik ove države Ilaham Alijev.

Prijem u sjedištu Islamske zajednice Azerbejdžana
Prijem u sjedištu Islamske zajednice Azerbejdžana

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.