Reis Fejzić gostovao u Dnevniku Televizije Crne Gore

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić gostujući u Dnevniku Televizije Crne Gore podržao je akciju muslimana širom svijeta koji žele da se suprotstave, kako je kazao “zlu što se ISIL zove”.

“Da kažem NE, u moje ime, i u ime muslimana u Crnoj Gori. Ja sam večeras u civilu došao kod vas i razlog mog ovakvog dolaska je zato što ne smatram potrebnim da branim vjeru od ovakvih ljudi, koji su spremni da rade ovo što rade, jer ovo nije islam”, naveo je Fejzić gostujući na TVCG.

On kaže da islam kao vjera znači mir. “Korijen riječi islam znači mir”. On je poručio da ono što je izvor islama, nema veze sa onim što čini ID.

“I kao čovjek se stidim i mislim da onaj zločin koji je urađen u Parizu, nimalo nije manji zločin od onog što oni zloupotrebljavaju islam u ono što govore. To je težak zločin koliko i ono što se desilo u Parizu, što se prije mjesec dana desilo u Ankari i nekim drugim krajevima svijeta”, poručio je Fejzić.

On je poručio i da je potrebno oduprijeti se zlu, kakvo je Islamska država.

“Mi kao islamska zajednica nemamo službe, moć i institucije, nemamo mogućnost da se suprotstavimo, ali koliko je u našoj moći mi smo se trudili i radili smo i radićemo da se suprotstavimo ovom zlu što se ISIL zove, što nema veze sa islamom niti islamskim učenjem”, zaključio je reis Rifat Fejzić.

Izvor: www.rtcg.me

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.