Reis Fejzić dostavio pomoć za stanovnike Bukovice

Danas je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat ef. Fejzić, uz prethodnu konsultaciju sa Nacionalnim Koordinacionim Tijelom za zarazne bolesti, posjetio MIZ Pljevlja. Reis se u susretu sa glavnim imamom upoznao sa stanjem u Medžlisu, koji kao i svaki drugi na području Mešihata, u situaciji proizvedenoj coronavirusom funkcioniše usklađujući se prema novonastaloj situaciji.

Nakon susreta sa glavnim imamom, svoju posjetu reis je nastavio području Bukovice. Na ovom području, koji je u sklopu MIZ Pljevlja, živi tridesetak muslimanskih porodica.

Svojim trudom i zalaganjem, kao i željom da stanovnicima Bukovice život u ovakvoj situaciji učini lakšim, reis je, uz pomoć donatora i prijatelja Islamske zajednice u Crnoj Gori, kojima se ovim putem srdačno zahvaljujemo, obezbijedio vrijednu pomoć za stanovnike Bukovice, pripadnike Islamske zajednice, a koja se sastoji od preko pola tone poljoprivrednih sjemena za proljećnu sjetvu, paketa sa prehrambenim proizvodima, kao i jednokratne novčane pomoći za svaku porodicu,u iznosu od po 50 eura, a ni najmlađi nisu zaboravljeni slatkim poklonima.

Pomoć, koju je dostavila Islamska zajednica u Crnoj Gori, obezbijeđena je od jednog anonimnog donatora, i Latić Edin ( BIHOR s.ar.l ), Zejnelović Jasmin ( IMMO KIM s.ar.l ), Frljučkić Smajo ( FIS IMMO s.ar.l ), Halilović Esko, Harun, Hajro ( EHH LUX s.ar.l ), Muhović Ero i Duraković Elvis, Rastoder S. Hamdo (GROUPE PROMO L S.AR.L ), Muratović Enis (GTS PEINTURE s.ar.l ), Spahić Safet ( GYS PROMO s.a. ), Nedžad Rastoder iz Luxemburga.

Stanovnici Bukovice su iskazali veliku zahvalnost reisu Fejziću i Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, za sav njegov trud,koji ulaže sada, kao i prethodnih godina on lično, kao i Islamska zajednica, da stanovništvu Bukovice uvijek bude na pomoći. Oni su takođe kazali, da je Islamska zajednica prva institucija, koja je od početka novonastale situacije sa koronavirusom, iskazala interesovanje i pritekla u pomoć stanovništvu ovog kraja.

Današnja aktivnost, je samo još jedan u nizu primjera, koliko Islamska zajednica u Crnoj Gori ulaže truda, da u svakoj situaciji vodi računa o svojim pripadnicima, i jos jedan dokaz koliko je vrijedno imati stabilnu, funkcionalnu i kompaktnu zajednicu, na koju se svi njeni članovi u svakom trenutku mogu osloniti.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.