Reis Fejzić čestitao dobijanje statusa opštine građanima Petnjice

mjesec i zvijezdaPovodom skupštinskog izglasavanja o statusu Petnjice,  reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat ef. Fejzić, čestitao je građanima Petnjice dobijanje statusa opštine:

Poštovani građani Petnjice,

Koristim ovu priliku da vam čestitam dobijanje statusa opštine, prava koje je dugo godina bilo istrgnuto iz vaših ruku. Korekcija nepravdi i nepravilnosti iz prošlosti, dobar je signal da sadašnjost treba iskoristiti, da budućnost bude bolja od prošlosti. U tom smislu, pozdravljamo odluku Skupštine Crne Gore, kojom je Petnjici ponovo vraćen status opštine, nakon što je bespravno i protivno vašoj građanskoj volji, ukinut 1957., godine.

Neka ovo bude novi početak u smjeru prosperiteta, napretka i blagostanja bihorskog, dugo zapostavljanog kraja. Vjerujemo da promjene donose bereket i napredak, i želim da vjerujem da će ova promjena donijeti bolje životne uslove, sigurniju egzistenciju, ostvarivanje vjerskih i nacionalnih interesa. Jer i vjera traži da oni koji u Boga vjeruju imaju sigurno tlo pod nogama i pravo da sami sobom upravljaju. Na svima mještanima Petnjice, kao i na našoj dijaspori, leži odgovornost da se ovo vraćeno pravo na valjan način iskoristi, za dobrobit svih mještana bihorskog kraja.

Koristim ovu priliku da se u vaše ime, poštovani građani Petnjice zahvalim svim instancama, institucijama i pojedincima koji su doprinijeli da ova dugogodišnja težnja mještana Petnjice ugleda svoje ostvarenje.

 

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori

Rifat ef. Fejzić

 

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.