Reagovanje Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori na tekst koji je objavljen 07.08.2013. godine u “Vijestima”

Islamska-Zajednica-u-Crnoj-GoriPodgorica – “Povodom teksta objavljenog u listu “Vijesti“ ,od 07.08. ove godine, gdje se , još jednom, na neprimjeren i neistinit način piše o Islamskoj zajednici u Crnoj Gori , kao i o njenom rukovodstvu, zarad cjelovitog  i objektivnog informisanja javnosti, tražimo objavljivanje našeg reagovanja.

Mešihat Islamske zajednice je, širom Crne Gore,  u više odbora Islamske zajednice, organizvoao iftare, čiji je pokrovotelj bila Ambasada Ujednjenih arapskih emirata. Na svakom od tih iftara, pored brojnih vjernika, predstavnika lokalnih odbora Islamske zajednice, prisustvovali su i ljudi iz rukovodstva Islamske zajednice u Crnoj Gori, na skupovima u Bijelom Polju i Rožajama, reis Fejzić lično, a na ostalima ovlašteni predstavnici Mešihata. O svim tim aktivnostima javnost je redovno informisana, preko zvaničnog Prvog islamskog web portala zajednice www.monteislam.com

Na svakom od ovih iftara u Ulcinju, Ostrosu, Podgorici, Petnjici, Bijelom Polju, Rožajama i  posljednje održananom  u utorak u Baru, kojima je prisustvovalo preko 2000 ljudi, zvanično  se obratio i govorio predstavnik  Ambasade Ujedinjenih arapskih emirata nj.eks Gazi Abdula Almahri, kao i predstavnici  Islamske zajednice.  I ovom prilikom Mešihat Islamske zajednice se zahvaljuje finansijerima ovih iftara – Arapskim emiratima, tačnije fondaciji Zayed Bin Sultan Al-Nahjan iz Abu Dabija i „Odjeljenje za islamska pitanja i humanitarne aktivnosti UAE“, koji su na najbolji način, kroz iftarska druženja i okupljanja, potvrdili svoju opredjeljenost na jačanju veza sa Islamskom zajednicom i pripadnicima islamske vjere sa ovog područja, što ukupno doprinosi  jačanju veza naših država Crne Gore i Arapskih emirata.

Zlonamjerno i tendenciozno , a iznad svega neistinito izvještavanje dopisnice lista „Vijesti“ iz Rožaja , nas ne iznenađuje, jer nije prvi put . Serijal negativnih tekstova o gradu odakle jede hljeb, njegovim žiteljima, Islamskoj zajednici, o svima koji misle i rade za dobro Rožaja, već duže vrijeme dolazi od potpisane autorke. Građani Rožaja znaju i za čiji račun se to radi, za kakve apanaže i u kojoj zgradi se to sve naručuje i kreira.

Ali, svakako smo zgranuti i začuđeni tolikom količinom mržnje prema Islamskoj zajednici, prema Rožajama i islamskim vjernicima i kod ove dopisnice, ali i u samoj redakciji lista „Vijesti „ koje dozvoljava ovakvo neprofesionalno ponašanje u medjima.

Mešihat Islamske zajednice će, na  jednoj od narednih sjednica, sigurno razmatrati i analizirati tendenciozno pisanje lista „Vijesti“ o Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, kroz serijale tekstova u kojima se na negativan i posebno neprofesionalna način piše o Islamskoj zajednici i pripadnicima islama u Crnoj Gori, uopšte.

U tom kontekstu, sigurno je, biće razmatran i zahtjev sve većeg broja vjernika o tome da se putem fetve-javnog saopštenja  iz  institucije Islamske zajednice,  pozovu gradjani islamske vjere da bojkotuju ovaj list.

Nadamo se da će te na najveći islamski praznik Bajram, za naše reagovanje odvojiti isto prostora na naslovnoj strani vašeg lista, koliko i za tendeciozni tekst vaše islamofobične dopisnice iz Rožaja.

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.