TIKA priredila ramazanski iftar za Rome u Podgorici

IftarPodgorica – Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) priredila je ramazanski iftar za Rome koji su državljani Crne Gore i koji žive na teritoriji Podgorice.

„Ovo je samo početak naše saradnje, naš iftar će se nastaviti, i želim da vam prenesem pozdrave od premijera Turske Redžepa Tajipa Erdogana“, kazao je koordinator TIKA-e u Crnoj Gori Birol Cetina.

Agencija Anadolija prenosi da je iftaru za Rome prisustvovao i crnogorski reis Rifat Fejzić, koji je naglasio da Romi u Crnoj Gori, u Islamskoj zajednici, ne samo da imaju jednaka prava već da su i privilegovani, s obzirom na to da je za njih školarina u medresi besplatna.

„Ja sam više puta isticao i želim ovdje da kažem da su muslimani braća, da su vjernici braća i da je Islamska zajednica otvorena za vas kao i za sve muslimane, mi ne pravimo razliku među ljudima, jer su pred Bogom svi jednaki“, rekao je reis.

Fejzić je obraćajući se Romima istakao da svako kome je džamija sveto mjesto, kome je mjesec ramazan svet mjesec, i svako ko posti, među njima nema razlike bez obzira na to kako se izjašnjava.

Zahvalivši se turskoj vladi, predstavnik Roma Isan Gaši je kazao da je ovom prilikom Islamska zajednica vidjela da su i Romi na putu posta.

www.rtcg.me

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.