Ramazanske aktivnosti u crnogorskim džematima teku predviđenom dinamikom

Ramazanske aktivnosti
Ramazanske aktivnosti

Podgorica – U organizaciji Vjerskoprosvjetne službe Mešihata IZ-e, u prvoj trećini mubarek mjeseca ramazana, plan posjeta odborima i džematima teče predviđenom dinamikom. U prvih devet dana mubarek mjeseca, tim za obilaske džemata, na terenu, sačinjen od profesora Medrese u Podgorici i službenika Mešihata, u pratnji karije, hafiza Abdul-Aziza iz Egipta, obišao je preko dvadeset džemata i odbora na teritoriji Crne Gore.

Ovim posjetama se povremeno, shodno okolnostima i mogućnostima pridružuje i reis Rifat ef. Fejzić. Frekventne posjete i učestalo prisustvo Islamske zajednice, te trud na njenom kadrovskom jačanju daju plodove na terenu.

Intenzitet posjeta uz Allahovu pomoć i u nastavku mubarek mjeseca neće jenjavati, jer je namjera da – kako Islamska zajednica očekuje da dobije na interesovanju svih vjernika muslimana u Crnoj Gori, mora i sama svojim prisustvom pokazati da joj je stalo do svojih pripadnika, u svim džematima i opštinama. Ramazanske posjete, predavanja, zajednički iftari, teravih namazi i kur’anske trpeze su očit dokaz valjanosti pomenute namjere.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.