RAMAZAN MUBAREK NAMA DOLAZI svečanost u prepunom Centru za kulturu u Bijelom Polju

U susret mubarek mjesecu ramazanu, Medžlis Islamske zajednice Bijelo Polje upriličio je svečanost mekteba Sibjan i škole Darul-Kur’an. Ceremonija je započeta svečanom šetnjom polaznika Sibjan od Medžlisa do Centra za kulturu. Mališani su prisutnima predstavili dio znanja i vještina koje su sticali pohađajući Sibjan i Darul-Kur’an. Kroz video-priče je predstavljen rad ove dvije obrazovno-odgojne ustanove Medžlisa Islamske zajednice Bijelo Polje. Učešće u programu prigodnim obraćanjem uzeo je i gost hafiz Nedžad ef. Hasanović, koji je čestitao roditeljima mališana, vaspitačicama i muhaffizima i Medžlisu na postignutom uspjehu.
Svečanost je iskorištena i kao promocija predškolaca mekteba Sibjan,kojima su pored poklona uručene i diplome Sibjana. Svim mališanima, Medžlis Islamske zajednice Bijelo Polje darivao je ramazanske poklone. Na kraju je prikazan film o medresi Mehmed Fatih, i ono što ona nudi učenicima i učenicama.
. Program je ispratio i prvi nastup novog saziva Hora Medžlisa IZ-e Bijelo Polje, kojim rukovodi Dženan ef. Šemović.ZUM_1072 ZUM_1143 ZUM_1133 ZUM_1139 ZUM_1148 IMG_8318 IMG_8327 IMG_8309 DSC_2524

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.