“Ramazan – moj izvor snage” jednodnevni Seminar za žene

DSC_0011U organizaciji Odbora Islamske zajednice Rožaje održan je jednodnevni seminar za žene u nedjelju, 15.06.2014.god., sa ciljem da žene i djevojke pripremi za veličanstveni mjesec koji nam dolazi u susret.
Izlagači koji su sačinjavali najglavniji dio ovog seminara su bili iz Bijelog Polja prof. Mirsada Burdžović koja nam je približila ulogu žene u mjesecu Ramazanu, zatim prof. Admira Malagić, citirajući nam stihove na arapskom jeziku o mubarek Ramazanu sa prijevodom i komentarom koji je ostavio dubok utisak na prisutne, Seniha Burdžović, pedagog, koja nas je podstakla na to da svoju djecu od malih nogu upoznamo sa ljepotama Ramazana kako bi se što prije okoristili od njih, i Meliha Preljević iz Novog Pazara, aktivista u MOK-u. Meliha Preljević nam je prenijela doživljaje Poslanika, s.a.v.s., i njegovih ashaba u Ramazanu i kako su oni kao najbolji ljudi provodili ove dane ispunjene Allahovim rahmetom.
Na samom početku je o samom imenu seminara “Ramazan – moj izvor snage” govorila Hanka Mujović-Hot, predstavljajući prisutnima snagu za tijelo i snagu za dušu čiji se izvor krije u Ramazanu. Zatim su mlade pjesnikinje Arijalda Fejzić i Aldina Murić podijelile sa svima jednu od svojih pjesama koje su dokaz njihove ljubavi prema Bogu i svemu što je On, dž.š., stvorio.
Kako bi se, pored duše, i naša tijela okoristila od ovog seminara, slijedio je zajednički ručak i druženje uz kahvu i čaj.
Pored izlaganja predavača odgledan je i kraći videosnimak koji govori o Ramazanu kao o utrci koja je u pripremi da počne i na kojoj može pobijediti svako onaj ko učini jedno djelo želeći time isključivo Allahovo zadovoljstvo.
Zahvaljujemo se svima koji su dali doprinos i uzeli učešće na ovom seminaru, kao i svima koji su priustvovali. Posebnu zahvalnost dugujemo NVO Horizonti iz Podgorice, koja je finansijski podržala ovaj projekat, kao i fondaciji Nova nada, koji su nam ustupuli prostor za održavanje seminara.

DSC_0095 DSC_0012 DSC_0028 DSC_0031 DSC_0058 DSC_0072 DSC_0090 DSC_0091

1 komentar na ““Ramazan – moj izvor snage” jednodnevni Seminar za žene”

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.