Prof. dr Kemal Idrizović održao predavanje u medresi na temu “Inovacije u sportskoj nauci”

Prof. dr Kemal Idrizović  u medresi "Mehmed Fatih"
Prof. dr Kemal Idrizović u medresi "Mehmed Fatih"

Podgorica – Juče, 18. 04. 2012. godine u amfiteatru medrese “Mehmed Fatih” u Podgorici održano je predavanje na temu “Inovacije u sportskoj nauci”.  Predavanje je održao prof. dr Kemal Idrizović redovni profesor Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Univerziteta Crne Gore. Gosta je na početku predstavio mr Mirsad Ademović, profesor fizičkog vaspitanja u medresi.

Profesor Idrizović je učenicima medrese predstavio konpleksnost sportske nauke, naglašavajući da se jedino informatičke nauke brže razvijaju od nauke o sportu (kineziologije).

Prof. dr Kemal Idrizović i prof. Mirsad Ademović
Prof. dr Kemal Idrizović i prof. Mirsad Ademović

Predavanje se sastojalo iz više djelova i to: uticaj tjelesnog vježbanja na organizam, kako je Usain Bolt postavio nove standarde sportske nauke i pomjerio sve granice čovjekovih mogućnosti, superkombezacija (pozitivan uticaj sportskog treninga), mišićna vlakna, motorni neuroni i naveo više najnovijih istaživanja vezanih za sportsku nauku. Predavanje je počeo dijelom ajeta iz časnog Kur ana “I protiv njih pripremite koliko god možete snage…. ” (Al-Anfal 60).

Na kraju su prisutni postavili mnoštvo pitanja. Predavanju su prisustvovali, direktor medrese Rahman ef. Kačar, sekretar Amer ef. Šukurica, dr  Sulejman Ađžiablahović, profesor biologije, vaspitači i učenici medrese.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.