Presuda Karadžiću važna za buduće generacije

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić ocjenjuje da je kazna izrečena Radovanu Karadžiću blaga, ali ipak smatra da je presuda veoma važna te da sa njom treba da se suoči dio regiona.

Reis Fejzić kaže da je žalosno da neko ko je iz zabačenog sela otišao u Sarajevo, tamo završio fakultet, taj grad mu dao obrazovanje, posao, stan, kompletan život… da bi Karadžić na takav način odgovorio tom gradu držeći ga u opsadi nekoliko godina.

„Po meni je kazna blaga, odnosno možda je trebalo je da bude malo oštrija. Ako uzmemo u obzir da je Karadžić osuđen za genocid, udruženi zločinački poduhvat, za istrebljenje, prisilno premještanje stanovništva, širenje terora… govori nam da je, na žalost, Republika Srpska kao tvorevina stvorena na genocidu, zločinu, na nasilnom premještanju stanovništva, na teroru, na prolivanju nedužne krvi“, rekao je reis Fejzić za RFE.

Ova presuda, sama po sebi je velika stvar kaže Fejzić:

„Volio bih da se sa ovom presudom suoči država Srbija koja bi prihvatila i priznala da je u BIH počinjen genocid, da je prvi predsjednik Republike Srpske i svi njegovi politički i vojni saradnici uradili to. I da se jednom za vazda stavi tačka na to i da to bude pouka budućim generacijama da žive u miru“, komentariše Fejzić.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.