Prelazak na islam u džematu Dobrakovo

prva dobrakovoBijelo Polje – Nakon džume namaza, 16.08.2013. godine, u punoj džamiji u Dobrakovu, uz prisustvo velikog broja muslimana i muslimanki ovog kraja, na islam je prešla gospođa Mishel Sofia. Prisutnima se prigodnim riječima obratio glavni imam Enis ef. Burdžović. Podsjecajući na hadis kojim se kaže da islam briše sve što je bilo prije njega, Enis ef., je pohvalio odluku ove žene njemačkog porijekla, koja se svojom voljom i ubjeđenjem bez ikakve prisile odlučila prihvatiti Allahovu vjeru, moleći Allaha da njeno prihvatanje islama bude uzor i drugima da se bez predrasuda vrate ovoj plemenitoj vjeri.
Nakon toga, gospođa Mishel je pred imamom Hajrudinom ef. Žarićem potvrdila da svojevoljno i bez prisile prihvata islam, te za njim izgovorila riječi kelime-i-šehadeta na Arapskom i Bosanskom jeziku. druga dobrakovo
Potpisivanjem Šehadetname, naša sestra je sebi odabrala ime Zahra, po uzoru na Fatimu ez-Zehru, ćerku Poslanika, s.a.v.s.
Tekbirima i zajedničkom dovom, ozvaničen je još jedan prelazak na islam u Bijelom Polju, četvrti u Crnoj Gori za manje od mjesec dana.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.