Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio čestitku povodom Kurban Bajrama

Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je, povodom velikog islamskog praznika Kurban Bajrama, čestitku reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i svim građanima islamske vjere u Crnoj Gori, sa željom da praznične dane provedu radosno s porodicama, prijateljima, komšijama i ljudima dobre volje.

„Drevni islamski praznik Kurban Bajram podsjeća na neprolazne vrijednosti uzajamnog uvažavanja i suživota.Bajramski dani podstiču ljude da budu pažljiviji i saosjećajniji, velikodušniji i brižljiviji prema najbližima, prema prijateljima i komšijama, posebno prema onima kojima je pomoć potrebna. Svevremene poruke islama duboko su utemeljene i u humanim vrijednostima savremenog svijeta. One hrabre ljude da prevazilaze isključivosti i afirmišu bogatstvo etničke, kulturne, vjerske i druge raznolikosti, multietnički i multikonfesionalni sklad. To su civilizacijske tekovine neodvojive od bića crnogorskog društva” , istakao je Đukanović.

Premijer Đukanović je podsjetio da je budućnost Crne Gore i nastavak njene vjekovne istorije u našoj zajedničkoj energiji, jedinstvu i odgovornosti, spemnosti da uradimo više korisnog za našu državu.

„Danas zajedno, sa sigurnošću idemo naprijed, suprostavljajući se svim iskušenjima i izazovima u procesu  evropskih i evroatlantskih integracija, gradeći snažnu modernu Crnu Goru, kao sigurnu kuću svih njenih građana”,  navedeno je u čestitki predsjednika Vlade Mila Đukanovića.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.