PREDSJEDNIK SKUPŠTINE TURSKE POSJETIO ISLAMSKU ZAJEDNICU U CG I MEDRESU

Predsjednik velike narodne skupštine Republike Turkse Mustafa Šentop posjetio je Islamsku zajednicu i Medresu “Mehemd Fatih”.

U sklopu zvanične posjete Crnoj Gori, predsjednik Velike narodne skupštine republike Turkse Mustafa Šentop posjetio je Islamsku zajednicu i medresu Mehmed Fatih. Viskog gosta je dočekao reis Rifat ef. Fejzić sa saradnicima istakavši da je ova posjeta, zapravo nastavak izuzetne saradnje i odnosa dviju prijateljski država, te i najviših državnih oragana Turkse i Islamske zajednice u Crnoj Gori.

“Nekada smo imali osjećaj da smo sami i prepušteni samima sebi. Međutim, nesebična pomoć i podrška Turkse i njenog naroda nam kazuje da u svakom trenutku imamo starijeg i snažnijeg partnera”, istakao je reis Rifat ef. Fejzić.

Predsjednik skupštine republike Turske Mustafa Šentop je, zahvalivši se na izuzetnom dočeku i gostoprimstvu, naglasio da je povezanost ovdašnjih muslimana i Turske vjekovima u nazad najbolji pokazatelj bratskih odnosa, te da i sam vuče porijeklo sa ovih prostora, tačnije sa prostora današnje Sjeverne Makedonije.

Obrativši se prisutnim učenicima naglasio je važnost znanja i poznavanja svog identiteta. Na kraju svog obraćanja gost je istakao važnost poruka tolerancije i skladnog suživota, te da smo u obavezi čuvati sve one vrijednosti kojima nas naša vjera naučava.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.