PREDSJEDNIK HGI U POSJETI MEDRESI

Juče je Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative bio u neslužbenoj posjeti Medresi “Mehmed Fatih” u Tuzima.

Gosp. Vuksanovića dočekao je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić, direktor Amer ef. Šukurica, sekretar Medrese Amar Škrijelj, pomoćnik direktora Džemal Dacić, pomoćnik reisa za odnose s inostranstvom Omer Kajoshaj i član Mešihata Islamske zajednice Denis Martinović.

Sugovornici su u prijateljskoj atmosferi razmijenili stavove o društvenim pitanjima i informisali gosta o radu institucije.

Vuksanović se srdačno zahvalio Reisu Fejziću što je prvi uputio čestitku povodom Dana hrvatskog naroda u Crnoj Gori, što će trajno ostati zabilježeno. Saglasni su da vjerske zajednice u Crnoj Gori imaju veliku odgovornost u kreiranju društvenog ambijenta, a izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog i više nego dobrih odnosa među nacionalnim manjinama Crne Gore, čija kultura je na ponos svih njenih građana.

Dogovoren je i razgovor na Radiju Fatih – radiju Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Vuksanović je pozvao Reisa da bude gost hrvatske zajednice u Tivtu i Kotoru, što je reis rado prihvatio.

Na ovom neslužbenom, a krajnje prijateljskom susretu zajednički je konstatirano da snagom dokazanog zajedništva treba ulagati napore u izgradnji našeg društva.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.