Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Kurban Bajrama

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Kurban Bajrama, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i svim građanima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori, sa željom da praznične dane provedu u miru, ispunjeni radošću zajedno sa svojim porodicama, okruženi prijateljima, komšijama i ljudima dobre volje.

“Bajramski dani afirmišu neprolazne vrijednosti uzajamnog uvažavanja i suživota, razumijevanja različitosti kao bogatstva jednog društva, i značaj njegovog multietničkog i multikonfesionalnog sklada. Podsjećaju nas na važnost i stalnu potrebu brige prema najbližima, prijateljima i komšijama, prema onima kojima je potrebna pomoć, kao i na ličnu i društvenu odgovornost za dobro pojedinca i zajednice”, naveo je Đukanović.
Istakao je da se zajedno moramo odgovorno suočiti sa izazovima i iskušenjima.
“Tradicija i kultura islama, kao važan dio građanskog integriteta i identiteta crnogorskog društva, zajedno sa dosljednim djelovanjem Islamske zajednice u Crnoj Gori na afirmaciji i očuvanju njegovih vrijednosti i danas su dio odgovora koji kao država i društvo moramo dati pojavama kvazi istorijskog revizionizma, revitalitacije retrogradnih ideja prošlosti i svakom obliku fašizma, diskriminacije, netolerancije i nasilja. Stoga, neka ovi dani hodočašća, molitve i solidarnosti budu još jedno nadahnuće našoj zajedničkoj namjeri da, suočavajući se odgovorno sa izazovima i iskušenjima, nastavimo putem jasno profilisanog društva vladavine prava, socijalne pravde i ekonomskog prosperiteta, društva, utemeljenog na civilizacijskim vrijednostima savremenog svijeta”, piše u čestitki Đukanovića.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.