Predavanje “Zdrav život” u Tuzima

Predavanje na temu "Zdrav život"
Predavanje na temu "Zdrav život"

Tuzi – U organizaciji Internacionalnog naučnog centra (ILC) u Tuzima je sinoć održana tribina na temu “Zdrav život”. U programu su učestvovali Džemo ef. Redžematovićdr. Nada Cicmil Šarić, a program je vodio Senad Padović. Prisutni su imali priliku da čuju od predavača kakav život treba da se živi i da li je danas moguće živjet zdrav život i sačuvati zdravlje kao najveću Božiju blagodat.

Džemo ef. Redžematović iznio je stavove Kur'ana i Sunneta koji tretiraju zdrav život rekavši da je svaka vrsta zabrane konzumiranja hrane ili pića u Islamu vezana za njihovu štetnost, kao što je svaka dozvoljena vrsta hrane i pića vezana za njihovu ljekovitost i pozitivnost. Važnost zdravlja je izrečena u mnogim hadisima Poslanika, s.a.v.s., a i sama poslanička praksa dovoljno kazuje kako treba živjeti zdrav život.

Dr. Cicmil je govorila o lošim navikama pojedinaca i cjelokupnog društva koje itekako štete ljudskom zdravlju i nagrizaju društvo. Na kraju predavanja prisutni su postavljali pitanja predavačima na koja su oni stručno odgovarali. Nakon predavanja upriličena je večera u restoranu “Čardak” od strane domaćina ove tribine.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.