Poziv reisa Rifata ef. Fejzića za organizovanje akcije pomoći gladnima Somalije

Glad u Somaliji
Glad u Somaliji

Podgorica – Braćo u vjeri, svjesni smo da kao pojedinci nemamo užitka u blagodatima i blagostanju, ako smo svjesni da u vremenu u kom živimo, slabi, glađu pogođeni muslimani Somalije ostaju uskraćeni za najosnovnije životne potrebe.

U mjesecu ramazanu sa srca pravovjernih pucaju okovi škrtosti, a iz njih provire osjećaj saosjećanja i potrebe da se nevoljnima pomogne. Svjestan sam da muslimani u Crnoj Gori, osjećaju potrebu da nešto učine, da makar nekoliko od svojih iftarskih zalogaja odvoje za siromašnu djecu Somalije. Dijeleći taj osjećaj sa vama, odlučio sam organizovati akciju prikupljanja pomoći za gladne u Somaliji, nakon džume namaza, u petak 19. avgusta 2011. godine, u svim Odborima i džamijama u Crnoj Gori.

Somalija
Somalija

Poražavajuće je da mi često sa svojih trpeza više bacimo nego pojedemo. Dok istovremeno brojne majke u Somaliji, na putu ka centrima distribucije hrane, suočavaju se sa stravičnom odlukom, da slabiju djecu prepuste smrti, da bi spasile jaču, koja mogu stići do centara sa hranom.

Braćo vjernici, glad u Somaliji je ispit čovječnosti čovječanstvu. Učinimo koliko možemo, da materijalno olakšamo patnju svojoj braći u vjeri. Molim Allaha Uzvišenog da obilatom nagradom obraduje sve koji i najmanjim iznosom pomognu ovu humanitarnu akciji.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori
Rifat ef. Fejzić