POSTAVLJEN KAMEN TEMELJAC ZA ISLAMSKI KULTURNI CENTAR U BIJELOM POLJU

U Bijelom Polju upriličena je svečanost povodom postavljanja kamena temeljca za Islamski kulturni centar.


Ovom svečanom činu prisustvovali su: prof. dr. Ali Erbaš, predsjednik Diyaneta, uprave za vjerske poslove i vrhovni poglavar muslimana Republike Turske sa saradnicima; Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat ef. Fejzić sa saradnicima; njena ekselencija, ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori gospođa Songul Ozan sa saradnicima; koordinator TIKA-e za Crnu Goru gospodin Abdurahman Toprak sa saradnicima; predsjednik Opštine Bijelo Polje gospodin Petar Smolović sa potpredsjednicima Nerminom Bećirovićem i Ernadom Suljevićem; predsjednica Skupštine Opštine Bijelo Polje Nemša Omerhodžić; kao i domaćini skupa glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijelo Polje Enis ef. Burdžović i predsjednik Haris Kurćehajić.


Svečanost je započeta Kur'anskim odlomcima koje je za ovu priliku proučio hafiz Osman Šahin, direktor Instituta za Kur'an i hifz u Republici Turskoj.


Prisutnima se u svojstvu domaćina obratio glavni imam u Bijelom Polju Enis ef. Burdžović. Nakon toga su polaznici mekteba Sibjan izveli kratki performans koji su pripremili za ovu priliku.


Potom su uslijedili govori Reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata ef. Fejzića i Reisa Islamske zajednice Republike Turske Ali ef. Erbaša, nakon čega je postavljen kamen temeljac.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.