Poslanici turskog parlamenta posjetili Medresu

Medresa u Podgorici
Medresa u Podgorici

Podgorica  – U cilju poboljšanja kulturnuh prilika, nama prijateljske zemlje, Turske i Islamske zajednice u Crnoj Gori, u nedjelju, 01. avgusta 2010. godine, u posjetu su došli 18 poslanika turskog parlamenta, predstavnika najjače turske AK partije, koja trenutno ima većinsku vlast u toj zemlji. U društvu poslanika i njihovih hanuma, bila je i ambasador Turske u Crnoj Gori, njena ekselencija gospođa Birgen Kesoglu.

Organizator ove posjete je bila turska Vladina organizacija Tika, na čelu sa njenim predjednikom dr. Gokcenom Kalkanom. Prvo su obišli džamiju u Tuzima i mezarje turskih vojnika koje se nalazi u haremu te džamije. Izgradnju džamije, njenog harema , kao i restauraciju, čišćenje i uređenje starih nisana finansira spomenuta turska organizacija Tika.

I Medresa je bila počašćena njihovim zijaretom. U restoranu Medrese priredjen im je ručak. Musafire je ugostio prof. Džemal Dacić, koji im je dao kraće informacije o nastanku Medrese i načinu funkcionisanja nastave u toj čkoli. Nakon namaza i kratkog predaha, nastavili su svoje putovanje prema Bosni.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.