Poruka reisa Fejzića povodom ramazanskog Bajrama 2012

Reis Rifat ef. Fejzić
Reis Rifat ef. Fejzić

Podgorica – Uvaženi vjernici, braćo i sestre u vjeri, pripadnici Islamske zajednice,

Mi smo skrušenošću svojih duša, darežljivošću svojih ruku i srcem punim saosjećanja u mjesecu ramazanu ostvarili potpunu pobjedu nad pohlepom, požudom, srdžbom i mržnjom. U slasti te pobjede nad svojim slabostima dočekujemo mubarek bajramske dane u kojima muslimani šalju poruke mira, ljubavi isuživota i nade u bolju budućnost.

Ovaj ramazan je donio obilje veselja u naš život.On je bio blagodat za sve vjernike. Bio je zagovornik za teret grijeha naših. Ramazan je bio mjesec dobra, pobožnosti, vjere, vrlina i lijepog ponašanja, neporečnosti jezika i čistoća duše. A bajram je dan nagrade, dan isplaćivanja za svo to dobročinstvo. Bajramski dani bude radost u našim dušama i plemenitost u našim srcima. Bajram je manifestacija našeg zajedništva u porodici, komšiluku i našoj državi Crnoj Gori.Bajram je vrijeme našeg okupljanja, dani milosrđa i podstreka za činjenje dobrih djela. Bajram je radost u vjeri, radost u dušama ljudi koji su postom očistili svoje srce od mržnje, svoj jezik od ružnog govora, svoje ruke od ružnog posla. Zato, neka bajramski dani unesu radost u naše domove i povežu naša srca u ljubavi i pažnji.

Svim muslimanima i muslimankama U Crnoj Gori i našoj dijaspori čestitam nastupajuće mubarek dane, Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.