Poruka reisa Fejzića povodom KURBAN BAJRAMA 2012

Reis Rifat ef. Fejzić
Reis Rifat ef. Fejzić

Podgorica – Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat ef. Fejzić, boraveći u Saudijskoj Arabiji radi obavljanja obreda hadža, pripadnicima Islamske zajednice u Crnoj Gori i dijaspori, iz svetog grada Mekke, obratio se bajramskom porukom:

Cijenjeni pripadnici islama. Pripala mi je neizmjerna čast da vam se sa ovog časnog mjesta obratim bajramskom porukom. Boraveći ovdje, gdje se rodila poslednja božija oporuka čovječanstvu, nemoguće je ne osjetiti ogromno zadovoljstvo sviješću da pripadamo ovako impozantnoj globalnoj zajednici muslimana čitavog svijeta. Iz epicentra muslimanskog jedinstva, poručujem svim pripadnicima Islamske zajednice da je ljubav prema bližnjem i poštovanje prema drugačijem osobina koju nam islam stavlja u dužnost. A ova dužnost nema alternativu.

Zbog toga nam se i propisuje kurban, da praktično potvrdimo da nam je stalo do slabih i nejakih. Radujući se bajramu, ne želimo da naša sreća ostane samo za nas. Čestitajući bajram jedni drugima, dijelimo nesebično sreću koju osjećamo, jer je sreća čovječanstva suština vjere sa kojom je Allah Svevišnji poslao čovjeka koji se rodio ovdje u Mekki, Muhammeda, s.a.v.s.

Neka vaša kurbanska žrtva i sadaka budu štit vama i vašim porodicama od svakog zla.

Neka vaša bajramska radost bude priprema za vječitu radost u Džennetu, u hladu Allahovog zadovoljstva.

Neka vam duše nikom zla ne misle, neka vaše ruke samo dobro čine.

Bajramski dani neka u vaše domove donesu Allahovu milost, napredak, uspjeh i sreću.

U to ime, svim pripadnicima Islamske zajednice i našoj dijaspori širom svijeta, želim da hairli bajramske dane provedu u zdravlju i Allahovom zadovoljstvu.

Bajram šerif mubarek olsun!

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.