Pomoćnik reisa na prijemu kod kralja Maroka

20190524_134320Pomoćnik reisa za vakufe i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Podgorica Džemo ef. Redžematović, na poziv ministra vakufa i islamskih pitanja Ahmeda Tawfiqa, i ovog ramazana boravi u Kraljevini Maroko, u okviru tamošnjeg programa “Durus al-Hasenijje”.

U okviru programa Redžematović je imao priliku da se susretne sa kraljem Muhamedom VI, te da mu prenese selame reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata ef. Fejzića.

I ovog puta Islamska zajednica u Crnoj Gori izražava zahvalnost ministru Ahmedu Tawfiqu kao i ambasadoru Kraljevine Maroko u Beogradu Nj.E. Ahmedu Aminu Belhadžu na pozivu.

Durus Hassenie se održavaju tokom mjeseca ramazana u prisustvu Njegovog Visočanstva, Zapovjednika vjernika u Kraljevini Maroko Muhammeda VI. Dersovima prisustvuju odabrani učenjaci, šejhovi, daije, učači Kur'ana, mislioci i intelektualci iz Maroka i drugih država a njima aktivno predsjedava kralj.

Kralj Hassan II je 1963. godine prvi put organizovao Durus el-Hasenijje a tradicionalno se održavaju od inauguracije prvog marokanskog parlamenta.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.