Pomoćnik reisa Kajoshaj u službenoj posjeti Britaniji

img_1681Pomoćnik reisa Islamske zajednice za odnose sa inostranstvom Omer ef. Kajoshaj  krajem oktobra i početkom novembra boravio je u sedmodnevnoj službenoj posjeti islamskim organizacijama i ustanovama u Velikoj Britaniji. Ovom prilikom, u ime Islamske zajednice u Crnoj Gori, Kajoshaj se sastao sa dužnosnicima u ogranizacijama Islamic Relief, Human Appeal, Muslim Aid, a posjetio je i Islamic Centre u Istočnom Londonu, The Islamic Cultural Centre – Centralnu londonsku džamiju, Finsbury Park džamiju, Muslim World League, i druge islamske ustanove. U završnici posjete Kajoshaj je imao izlaganje i prezentaciju u Faith Inspire organizaciji, kao i učešće na okruglom stolu Savjeta muslimana Britanije. Tema izlaganja Omer ef. Kajoshaja na okruglom stolu je nosila naslov “Muslimani Evrope: Izazovi i mogućnosti”.

Kajoshaj je posjetio i nekoliko uglednih i svjetski poznatih da'ija, kao što je imam Fadil Sulejman, direktor Bridges fondacije, koja djeluje na promovisanju dijaloga među kulturama, sa posebnim akcentom na obučavanju mladih generacija da budu valjani promoteri islama.

Važno je napomenuti da je ovo prva zvanična posjeta predstavnika Islamske zajednice u Crnoj Gori pomenutim institucijama u Ujedinjenom Kraljevstvu, a nju su ispratila svestrana očekivanja da će saradnja u budućnosti biti konkretizovana kroz projekte od opšteg značaja.

img_1680 img_1682 img_1683 img_1684 img_1685 img_1686 img_1688 img_1689 img_1690

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.