POČEO SA RADOM CENTAR ZA HIFZ

Rekao je Allahov Poslanik a.s.:”Najbolji medju vama su oni koji uče Kur'an i koji podučavaju Kur'nu.”Vodjeni navedenim hadisom kao motivom u proteklom periodu realizovan je projekat u kome je četrdeset žena i djevojaka prošlo kurs Arapskog pisma.

Projekat je realizovao Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori, a njime je koordinisala prof. Brunilda Kajoshaj.”Temelj porodice kao osnovne ćelije društva je žena (majka).

Svjedoci smo da su u nekim vremenima za nama upravo Islam na ovim prostorima očuvale upravo žene, jer odgojena žana znači odgojena porodica.Iz tog razloga, naš cilj je bio da prva grupa koja prodje kroz ovaj kurs budu naše majke i sestre”, kazala je profesorica Brunilda Kajoshaj.

Zgrada Centra za hifz nalazi se u kompleksu medrese Mehmed Fatih u Tuzima, a sredstva za njegovu izgradnju obezbijedila je prijateljska država Kuvajt.
Dërguari i Allahut, paqja qoftë mbi të, ka thënë:“Më i miri prej jush është ai që e mëson Kuranin dhe ua mëson të tjerëve.”Të udhëhequr nga hadithi i lartpërmendur si motiv, në periudhën e kaluar u zbatua një projekt në të cilin dyzet gra dhe vajza kaluan kursin e shkrimit arab. Projekti u realizua nga Meshihati i Bashkësisë Islame në Mal të Zi, dhe u koordinua nga prof. Brunilda Kajoshaj.“Themeli i familjes si qelizë bazë e shoqërisë është gruaja (nëna), kemi qenë dëshmitarë se në disa kohë pas nesh kanë qenë femrat ata që e kanë ruajtur Islamin në këto zona, sepse grua e edukuar do të thotë edukatore familjare.Për këtë, qëllimi ynë ishte që grupi i parë që do të kalonte këtë kurs të ishin nënat dhe motrat tona”, tha profesoresha Brunilda Kajoshaj.Ndërtesa e qendërës së Hifzit gjendet në kompleksin e medresesë Mehmed Fatih në Tuzi, dhe mjetet për ndërtimin e saj janë siguruar nga shteti mik i Kuvajtit.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.