Organizovan iftar u Herceg Novom

fuad i denis 1Herceg Novi – Sinoć je u Herceg Novom u prostorijama novootvorenog mesdžida upriličen  ifatar za preko 50 osoba. Iftar su organizovali džematlije sa imamom Mehom ef. Martinovićem. Iftaru su prisustvovali sekretar Islamske zajednice Fuad ef. Čekić, zamjenik direktora Medrese “Mehmed Fatih” Senad Alibašić, prof. Denis Martinović, prof. Sead Višnjić, koordinator Diyaneta Teufik Yucesoy, glavni imam u Boki Kotorskoj Adem ef. Emrović i predsjednik odbora Rizo Isljamović. 
fuad i denis2
U ime Mešihata džematlijama se zahvalio Fuad Čekić, za sve što su dosada uradili na organizovanju vjerskog života. Poručio  prisutnim da je spas u jedinstvu i da nas Allah dž.š. upozorava da ” se međusobno ne raspravljamo kako bez borbenog duha ne bi ostali”. U predavanju, koje su održali prof. Martinović i Tefik Yucesoy, bilo je govora o medicinskom aspektu posta, kao i radnjama koje trebamo intezivirati u ovom mjesecu.
Džematlije nisu mogli sakriti radost i oduševljenje, što su napokon dobili prostor u kojem će moći da uče o svojoj vjeri i slobodno obavljati namaz. U jednom trenu svi pristni su naglas izgovorili šehade iskazujuči radost što su doživjeli ovaj trenutak.
fuad i denis3
U maju mjesecu ove godine zahvaljujući finansijskoj pomoći Diyaneta, Mešihat Islamske zajednice kupio je kuću za potrebe mesdžida u Herceg Novom. Džematlije su uspjeli da kuću osposobe, tako da se sada mogu neometano obavljati sve vjerske aktivnosti.
fuad i denis4

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.