Održani XIV sportski susreti uposlenika Islamske zajednice

NAJUSPJEŠNIJI TAKMIČARI IZ PODGORICE – UČESTVOVALE I KOLEGE IZ TURSKE BURSE

SA OTVORENJA SUSRETA
SA OTVORENJA SUSRETA

Visoko, BiH – U nedjelju i ponedjeljak, 17. i 18. juna 2012. godine, u Visokom su održani XIV sportski susreti uposlenika Islamske zajednice u BiH. Ovo je tradicionalna manifestacija koju priprema i provodi Odbor za sport Udruženja ilmijje IZ u BiH. Svečano otvorenje je upriličeno u nedjelju, 17. juna u Sportskoj dvorani u Visokom, a prisutne su bile brojne zvanice iz vjerskog i društvenog miljea.

Na XIV sportskim susretima u Visokom učestvovalo je 11 ekipa koje su činili uposlenici muftiluka iz BiH, Sandžaka, Crne Gore, kao i ovogodišnji specijalni gosti susreta, imami iz turskog muftiluka grada  Burse.

EKIPE IZ PODGORICE I TUZLE
EKIPE IZ PODGORICE I TUZLE

Takmičenja su održana u dvoranama u Visokom i Ilijašu, prostorijama medrese “Osman ef. Redžović”, gdje su takmičari bili i smješteni, te na stadionu u krugu visočke kasarne.Imami i uposlenici IZ-e su se takmičili u nogometu, košarci, atletici, streljaštvu, šahu i stonom tenisu.

Nakon preliminarnih i grupnih takmičenja, koji su održani u nedjelju, drugog dana susreta na rasporedu su bile finalne utakmice, te ceremonija proglašenja najboljih i zatvaranje sportskih susreta.

POBJEDNIČKA EKIPA IZ-E CRNE GORE
POBJEDNIČKA EKIPA IZ-E CRNE GORE

U atletici najbolji su bili takmičari iz Zenice, ispred atletičara iz Sandžaka i Podgorice. U šahu je pobijedio Salih Smajlović, dok je u stonom tenisu slavio  Sabahudin Ćehajić, obojica ispred Sarajevskog muftijstva. U streljaštvu je najbolji bio predstavnik Vojnog muftiluka Harun Hodžić. Vrhunac XIV sportskih susreta su bile finalne utakmice u nogometu i košarci. Najbolji košarkaši su predstavnici Sarajevskog muftijstva koji su u finalu savladali košarkaše iz Podgorice, dok je titula nogometnih pobjednika pripala nogometašima Tuzlanskog muftiluka koji su u finalu sa 3-0 savladali nogometaše iz Podgorice.

U ukupnom poretku prvi su bili predstavnici Mešihata IZ u Crnoj Gori, ispred kolega iz Tuzle i Sandžaka.

Edin Spahić
 www.bir.ba

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.