ODRŽANA ZAVRŠNA SVEČANOST “MJESEC ROĐENJA POSLANIKA, A.S.” U ROŽAJAMA

Rožaje, 28. 04. 2015. godine – Velika sala Centra za kulturu u Rožajama je bila pretijesna da primi sve koji su željeli prisustvovati ovoj manifestaciji vjerskog karaktera.
Ova manifestacija kako i priliči otpočeta je učenjem odlomaka iz Časnog Kur'ani-Kerimu, koje je proučio Amer ef. Dautović.
Moderatori su zatim predstavili program te pozvali glavnog imama Odbora Islamske zajednice Rožaje, Rejhana ef.Hota, da ispred domaćina poselami skup.

Na skupu su u svojstvu domaćina bili reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić kao i imami iz Rožaja. Na skup su došli kako lokalni tako i državni funkcioneri: potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović, ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović, potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, savjetnik predsjednika Crne Gore Amer Halilović, direktor razvojne agencije TIKA-e u Crnoj Gori Mustafa Yazicoy, poslanik u Skupštini Crne Gore Dr Izet Bralić, predsjednik Opštine Rožaje Ejup Nurković, predsjednik Opštine Plav Orhan Šahmanović, predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić, predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović, potpredsjednik Opštine Bijelo Polje Tufik Bojadžić, predsjednik Skupštine Opštine Bar Osman Subašić, predsjednik Skupštine Opštine Tuzi Fadil Kajoshaj, predsjednik Skupštine Opštine Rožaje Husein Kurtagić, predsjednik Skupštine Opštine Plav Izet Hadžimušović, predsjednik Skupštine Opštine Petnjica Adnan Muhović, te predstavnici medija, kao i javne ličnosti.

Na programu su se predstavili dva hora sa izvjedbom ilahija i kasida. Hor medrese “Mehmed Fatih” iz Podgorice te gradski hor “Ilham” iz Rožaja.
Skupu se svakako obratio prvi čovjek Islamske zajednice reis Rifat ef. Fejzić, koji je govorio o značaju našeg sjećanja na Poslanika Muhameda, a.s., i o tome koliko nas je naš Miljenik, a.s., zadužio dobrom, da mu svijet mora to cijeniti i znati.
Također je u izlaganju spomenuo i negirao određene neistine koje je neko tendenciozno plasirao u cilju smutnje i degradiranja naše IZ. Reis je između ostalog rekao: “Medresa u Rožajama se neće ugasiti, već će nastaviti da radi u boljim uslovima ali sa dvije razlike, prva je da će od sada biti školovanje u njoj besplatno, i druga razlika je da će na diplomama, na zaglavlju diplome, od sad umjesto mešihat Islamske zajednice u Srbiji, stajati Islamska zajednica u Crnoj Gori”
Reis se zahvalio Turskom narodu na nesebičnoj pomoći nama i našoj IZ, te ovom prilikom uručio plaketu zahvalnice rukovodiocu TIKE u Crnoj Gori, gosp. Mustafi Yazicoy-u.
Esad Merulić poznati interpretator sevdaha i narodnih pjesama za ovu priliku je izveo jednu ilahiju i jednu sevdalinku.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.