Održana svečanost povodom nastupajućeg mubarek mjeseca ramazana u Karabuškom Polju

 

Ispred džamije u Karabuškom Polju
Ispred džamije u Karabuškom Polju

Podgorica/Karabuško Polje – Sinoć, poslije akšam namaza na platou ispred džamije u Karabuškom Polju upriličena je svečanost povodom nastupajućeg mubarek mjeseca ramazana. Na svečanosti je nastupio hor medrese “Mehmed Fatih” iz Podgorice, kao i hor sastavljen od polaznika vjerske pouke iz spomenutog džemata.

Njihovim milozvučnim glasovima učinili su ovaj skup svečanijim i time ukazali posebno gostoprimstvo našem najdražem gostu, mubarek ramazanu.

Na skupu je bio prisutan i sekretar Mešihata IZ-e Crne Gore Bajro ef. Agović, koji se ovom prigodom i poselamio prisutne i istakao posebe čari ramazana i posta.

„U našoj islamskoj tradiciji ramazan ima posebno mjesto. Mi vjerujući ljudi posebno se radujemo zbog njegovog dolaska i evo večeras smo mu otvorili kapije naših kuća i naših srca. Ukratko, ramazan je mjesec ibadeta, pobožnosti i smiraja mu'minskih duša. Pa neka ovaj ramazan bude uzrok naše dunjalučke i ahiretske sreće.“ Istakao je u svom obraćanju prof. Džemal ef. Dacić.

Na kraju, svim učesnicima u programu, kao i svim prisutnim zahvalio se imam džamije i organizator ove svečanosti Alen ef. Hasić.

 

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.