Predramazanska savjetovanja imama u Bijelom Polju i Tuzima

U organizaciji Uprave za da’vu i obrazovanje Mešihata IZ, održana su predramazanska savjetovanja za glavne imame, imame i predsjednike medžlisa.

U srijedu, 23. 03. 2022. savjetovanje je održano u Bijelom Polju u zgradi Darul-Kur’an (Škole Kur’ana). Savjetovanju su prisustvovali imami sa sjevera Crne Gore. Uvodno obraćanje imao je glavni imam Medžlisa Bijelo Polje, Enis ef. Burdžović. Poslije njega obratio se pomoćnik reisa za da’vu i obrazovanje Rahman ef. Kačar i na kraju hfz. Sulejman Bugari, svajetnik reisa za da’vu. Poslije diskusije učesnika, data su konkretna upustava za što bolju organizaciju nastupajućeg ramazana.

U sklopu savjetovanja održana je i promocija aplikacije Islamski objekti u Crnoj Gori, autora Muhahrema Demirovića. O projektu su govorili sekretar Mešihata Fuad Čekić i Džemal Dacić.

Dana 24.03.2022. godine, u medresi “Mehmed Fatih” u Tuzima, održano je drugo savjetovanje za imame centralnog i južnog dijela Crne Gore.


Uvodno obraćanje imao je direktor Medrese Amer ef. Šukurica. Sljedeće izlaganje imao je Rahman ef. Kačar, pomoćnik reisa za da’vu i obrazovanje, a završno obraćanje pripalo je hfz. Sulejmanu Bugariju, savjetniku reisa za da’vu.
Nakon njih uslijedila je diskusija svih učesnika o tekućim pitanjima vezanim za ramazan.

Poslije podne namaza program je nastavljen prezentacijom aplikacije Islamski objekti u Crnoj Gori. O projektu su govorili, ispred Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava govorio je direktor Fonda Emir Dacić, ispred Mešihata su govorili sekretar Fuad Čekić, službenik mešihata Džemal Dacić i autor Muharem Demirović.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.