Novi vrijedan vakuf Islamske zajednice u Crnoj Gori u užoj gradskoj zoni u Rožajama

Voljom i odredbom Allaha, dž. š., i u Njegovo ime, u Rožajama su Ćorović Izet, predstavnik i zastupnik poklonodavaca – uvakufitelja porodica potomaka Ibrahim – bega Ćorovića iz Ivanja kod Bijelog Polja, uz punu saglasnost i podršku porodica Imamović iz Tutina i Ganić iz Rožaja i zastupajući Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori Reis Rifat ef. Fejzić potpisali ugovor o poklonu – uvakufljenju nepokretnosti, imanja i kuće u ul. 30 Septembar u Rožajama.

Ovu imovinu porodica Ćorović naslijedila je od rahmetli Ganić Mevljude. Po njenom preseljenju na Ahiret, poštujući njenu volju porodice Imamović i Ganić, u ime Allaha, dž. š., a njoj pred dušu uvakufiti Mešihatu Islamske zajednice u Crnoj Gori radi gradnje džamije sa pratećim sadržajima za potrebe vjernika i drugih sadržaja za potrebe Mešihata a od opšteg interesa za vjernike i sve ljude.
Kao što je Poslanik, s.a.v.s., potvrdio ashabu po imenu Sa’d ibn Ubadeh, koji je pred dušu svoje majke želio učiniti sadaku, vjerujemo da će Allah današnjim mubarek činom njenih nasljednika otvoriti trajnu tekuću sadaku. Istovremeno, porodicama Imamović i Ganić reis Fejzić je iskazao zahvalnost ističući da je njihova odluka čin trajne nagrade i djelo zbog kojeg neće zažaliti.

‎وَمَا أَنفَقْتُم مِّن شَيْءٍ فَهُوَ يُخْلِفُهُ

“A što god vi udijelite, On će to nadoknaditi”. (Kur’an)

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.