Najveći ženski iftar u organizaciji Odbora IZ-e u Bijelom Polju

Bijelo Polje – U svečanom salonu hotela “Centar – Franca,” 18.07.2013. godine, pod pokroviteljstvom i u organizaciji Odbora Islamske zajednice Bijelo Polje, organizovan je – do sada najveći iftar ove vrste u Bijelom Polju, ali i u Crnoj Gori. Iftaru je prisustvovalo više od 250 žena, iz svih džemata ovog Odbora.  Sami iftar je praćen prigodnim programom, a kompletnom organizacijom su koordinirale mu'allime: Admira Zekić, Belmina Pilavac, Fetija Filibalić i Sanela Hajrović.

Program je započet po dolasku zvanica, oko 20:00 časova. Polaznici mekteba iz nekoliko džemata su izveli svoj program, kao i članice hora Firdevs. Nastupanje iftarskog vremena oglašeno je ezanom, a iftarsku dovu je proučila mu'allima Sanela Hajrović.  Po obavljenom iftaru, jemek-dovu na Arapskom i Bosanskom jeziku, proučila je mu'allima Fetija Filibalić.  Potom je u ime domaćina skupa, mu'allima Admira Malagić je poselamila sve gošće, izrazivši im dobrodošlicu na prvi i do sada najveći iftar ove vrste. Ona je u ime prisutnih poseban selam uputila specijalnim gošćama iftara, profesorici medrese “Gazi Isa-Beg” Mirsadi Burdžović, zatim supruzi Avni ef. Alaybeyoglu-a iz Istanbula, i profesorici medrese “Mehmed Fatih” iz Podgorice,  Brunildi Kajoshaj.  IMG_1193

Ona je zatim dala riječ prof. Mirsadi Burdžović koja je prisutnim gošćama nadahnutim, iscrpnim i argumentovanim savjetima približila ulogu žene, njene prilike i šanse za postizanje nagrada u ovom veličanstvenom mjesecu Allahove milosti.

Cilj Odbora  ovim svečanim činom je bio da se muslimankama ovog grada, koje svojim vrijednim rukama uvijek iftare druge i brinu o svojim porodicama, ukaže poštovanje za svo dobro koje žena muslimanka svakodnevno, tiho i diskretno čini u svojoj porodici i društvu.

Program je bio i medijski propraćen, putem lokalne “Sun” televizije. IMG_1202IMG_1192IMG_1196IMG_1200IMG_1257IMG_1239IMG_1245IMG_1247IMG_1248IMG_1259IMG_1262IMG_1264IMG-20130718-WA001

1 komentar na “Najveći ženski iftar u organizaciji Odbora IZ-e u Bijelom Polju”

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.