Ministar inostranih poslova Turske Ahmet Davutoglu na džumi u Nizamskoj džamiji

Ministar inostranih poslova Turske Ahmet Davutoglu u Nizamskoj džamiji
Ministar inostranih poslova Turske Ahmet Davutoglu u Nizamskoj džamiji

Podgorica/Tuzi – Povodom neformalnog ministarskog sastanka zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) koji se održava u Budvi, ministar inostranih poslova Turske Ahmet Davutoglu boravio je juče, 28. januara 2011. godine u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. Ministar Davutoglu je odmah nakon dolaska u Crnu Goru, posjetio Nizamsku džamiju u Tuzima, u kojoj je klanjao džumu namaz. Džumu namaz je predvodio reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

Društvo turskom ministru pravili su ambasadorka Turske u Crnoj Gori Birgen Kesoglu i ministar u Vladi Crne Gore Rafet Husović.

Ministar inostranih poslova Turske Ahmet Davutoglu ispred Nizamske džamije
Ministar inostranih poslova Turske Ahmet Davutoglu ispred Nizamske džamije

Ovo je druga zvanična posjeta ministra Davutogla Crnoj Gori i Nizamskoj džamiji u Tuzima. Supruga ministra Davutoglua, Sara Davutoglu obišla je podgoričku Medresu.

Renovirana stara Nizamska džamija u Tuzima sa restauriranim osmanskim šehidskim mezarjem svečano je otvorena za 27. noć mjeseca Ramazana 1431/2010, 05. septembra 2010. godine.  Obnovu Nizamske džamije i šehidskog mezarja započela je NVO Šeher iz Tuzi, a zatim, 2010. godine preuzela turska vladina Agencija TIKA.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.