Mešihat upriličio iftar za 600 vjernika u Ulcinju

Ulcinj – Večeras je u Ulcinju u organizaciji Mešihata Islamske zajednice  u Crnoj Gori organizovan iftar za džematlije iz Ulcinja.
Sa prisustvom od 600 džematlija ovo je bio do sada jedan od najvećih iftara u ovom primorskom gradu.
Donator iftara je grupa dobrotvora iz Istanbula koji će u ovom gradu izgraditi žensku medresu , a u ime njih iftaru je prisustvovao gospodin Sayim Bahadir koji se zahvalio Allahu koji im je omogućio da ovdje u Ulcinju nakon sto godina budemo zajedno na iftaru. On je uputio zahvalu i reisu Islamske zajednice koji “nas je zbližio i u dobru sastavio”.veliki iftar ul2
Na iftaru se obratio i predsjednik ulcinjske Opštine gospodin Nazif Cungu koji se zahvalio reisu Fejziću i gostima iz Istanbula na iftaru i poželio im ugodan boravak u Ulcinju.
Ambasadir Republike Turske u Crnoj gori Mehmet Nijazi Tanilir se u som kratkom obraćanju zahvalio na pozivu i džematu Ulcinja od sada čestitao nadolazeću  mubarek noć Lejletul-Kadr.
Reis Islamske zajednice u Crnoj gori Rifat ef.  Fejzić je između istalog rekao: “Biti donator  iftara u mjestu udaljenom 1000 km znači imati osjecaj istinskog bratstva i prijateljstva”. On se zahvalio donatorima i svima koji su prisustvovali iftaru.
Na kraju kordinator islamske zajednice Turske Teufik Yucesoy je proučio dovu, čime je i završeno još jedno prelijepo ramazansko druženje.
veliki iftar ul5

veliki iftar ul4

 

 

 

 

 

 

veliki iftar ul3

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.