Mešihat u saradnji sa ambasadom Emirata organizovao iftare u Petnjici, Ostrosu i Ulcinju

petnjica

Petnjica –Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata u Podgorici i Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori organizovali su iftar 01.08.2013. godine za 150 postača. U ulozi organizatora Iftaru su prisustvovali direktor ureda za kontakte sa inostranstvom prof. Omer ef. Kajoshaj,  zamjenik direktora medrese mr. Senad Alibašić,  predsjednik Odbora  IZ-e Petnjica Adnan Muhović, imami i članovi Odbora Islamske zajednice Petnjica.

Ispred ambasade Ujedinjenih Arapskuh Emirata skupu su prisustvovali njegova ekselencija zamjenik ambasadora UAE, Gazi Abdullah, kao i diplomatsko osoblje njegove ambasade.

Prisutne je poselamio predsjednik Odbora  IZ-e Petnjica Adnan Muhović koji se zahvalio ambasadi Emirata na iftaru, a zatim pozvao njegovu ekselenciju Gazi Abdullaha da poselami prisutne. Nakon selama upućenih prisutnima Zamjenik ambasadora je govorio o vrijednosti Ramazana i potrebi zblizavanja muslimana posebno tokom ovog blagoslovljenog mjeseca. Nakon njegove ekselencije ispred Mešihata islamske zajednice skupu se obratio direktor ureda za kontakte sa inostranstvom prof. Omer ef. Kajoshaj.

 

Ostros – Pod pokroviteljstvom ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u PodgoriciMešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori organizovao je iftar 30.07.2013. godine za preko 150 postača. Iftaru su u ulozi organizatora prisustvovali direktor ureda za kontakte sa inostranstvom prof. Omer ef. Kajoshaj,  zamjenik direktora medrese mr. Senad Alibašić, glavni imam Odbora IZ-e Ostros Irfan ef. Kaca, predsjednik Odbora IZ-e Ostros Salj Doda, profesori medrese Sead Višnjic i Denis Martinović, imami i članovi Odbora Islamske zajednice Ostros.

Ispred pokrovitelja iftara, skupu je prisustvovao njegova ekselencija zamjenik ambasadora UAE, Gazi Abdullah, kao i diplomatsko osoblje njegove ambasade.

Prisutne je poselamio glavni imam Odbora IZ-e Ostros Irfan ef. Kaca koji se zahvalio ambasadi Emirata na iftaru, a zatim pozvao njegovu ekselenciju Gazi Abdullaha da poselami prisutne. Zamjenik ambasadora se osvrnuo na vrijednosti Ramazana, i mnoštvo prilika od kojih je najvrednija noć Kadra. Nakon njegove ekselencije skupu se ispred Mešihata obratio direktor ureda za kontakte sa inostranstvom profOmer ef. Kajoshaj sa kraćim vazu nasihatom.

 

20130802_205331_resizedUlcinj –U hotelu Mediteran 02.08.2013. godine organizovan je iftar za 200 postača od strane Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Podgorici i Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori. Iftaru u ulozi organizatora su prisustvovali direktor ureda za kontakte sa inostranstvom prof. Omer ef. Kajoshaj,  zamjenik direktora medrese mr. Senad Alibašić, glavni imam Odbora IZ-e Ulcinj Ali ef. Bardhi, imami i članovi Odbora Islamske zajednice Ostros.

Ispred ambasade Ujedinjenih Arapskuh Emirata skupu su prisustvovali njegova ekselencija zamjenik ambasadora UAE, Gazi Abdullah, kao i diplomatsko osoblje njegove ambasade. 20130802_204817_resized_1

Iftaru su takođe bili prisutni predsjednik opštine Ulcinj gospodin Nazif Cungu, kao i poslanik u skupštini Crne Gore Genci Nimanbegu.

Prisutne je poselamio glavni imam Odbora IZ-e Ulcinj Ali ef. Bardhi koji se zahvalio ambasadi Emirata i Mešihatu islamske zajednice na organizaciji iftara, a zatim pozvao njegovu ekselenciju Gazi Abdullaha da poselami prisutne. Zamjenik ambasadora je govorio o ljepotama mubarek mjeseca Ramazana posebno se osvrnuvši na najvredniju noc Lejletul Kadra. Ispred Mešihata islamske zajednice skupu se obratio direktor ureda za kontakte sa inostranstvom prof. Omer ef. Kajoshaj.

20130802_204750_resized20130722_204910_resized20130722_204843_resized

 

 

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.